Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers presteren boven verwachting bij marathon

Afgelopen zaterdag werd er in Sliedrecht een heuse zwemmarathon afgewerkt. De Biesboschzwemmers kwamen met twee teams aan de start en wisten in verschillende categorie?n een tweede en een derde prijs mee naar huis te nemen. Een uitstekende prestatie voor een ploeg bijzonder enthousiaste zwemmers, in een deelnemersveld van 18 ploegen.

Tijdens de zwemmarathon moest elke ploeg, bestaande uit 8-10 kinderen (de jongste was 8 jaar), maar liefst 6 uur achtereen zwemmen. In elke baan waren er drie ploegen actief, waardoor het behoorlijk druk was in het water. De Biesboschzwemmers hebben geen moment van terugval gekend en er werd continu op snelheid gepresteerd. Een beste prestatie, mede omdat de marathon pas om 16.00 uur begon en er dus ook tot 22.00 uur doorgezwommen moest worden. Maar ook tegen het einde bleef de snelheid hoog. Het werd daardoor een late zaterdagavond, maar wel een avond om met een meer dan tevreden gevoel op terug te kijken.
De teams bestonden uit de volgende zwemmers:
Team A (De Spetters): Anouk Goes, Marcha Admiraal, Bart Schouten, Laura Korsman, Kim Wijnja, Marco Barneveld, Jan van den Heuvel, Marianne van Berchum, Giel van Dijk en Mari van Pelt.
Team B: Bart Wijnja, Lukas Schmidt, Jelle Ippel, Addick Barneveld, Denise van der Schoot, Rebecca Schmidt, Samantha Vink, Laura Oostveen en Sasha van Eersel.
Team A had aan het einde van de marathon 25,8 kilometer afgelegd en team B 17,875 kilometer.

%d bloggers liken dit: