Opgericht op 20 mei 1968
 
Lars de Kooter achtste van Nederland

Lars de Kooter achtste van Nederland

Leiden, 17 februari 2018 – Tijdens de eerste dag van de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor minioren in Leiden heeft Lars de Kooter op zowel de 100 schoolslag als de 100 wisselslag een nieuwe toptijd gezwommen. De jaargangwedstrijden worden door LZ1886 al weer voor de 33e keer georganiseerd.

Na de helft van het programma mocht Lars eindelijk voor het eerst het Leidse water induiken. In de eerste serie van de 100 schoolslag kwam Lars tot twee nieuwe toptijden. Halverwege was Lars 0,06 seconden sneller dan ooit. Aan het einde was Lars bijna vijf seconden sneller dan zijn inschrijftijd. Lars tikte van zijn serie als tweede aan. Na de serie van Lars kwamen nog twee series en in beide series waren er zwemmers langzamer of deden iets niet volgens de reglementen. Uiteindelijk eindigde Lars als achtste in zijn categorie.

Een klein uurtje later mocht Lars opnieuw te water, maar nu voor de 100 wisselslag. De vlinderslag ging niet lekker, maar zeker dankzij een hele goede 25 meter schoolslag wist Lars opnieuw een persoonlijk record te zwemmen. Nu was het verschil met zijn oude toptijd een halve seconde. Deze nieuwe toptijd was goed voor een 16e plaats.

Morgen mag Lars nog één keer op het startblok klimmen, nu zal Lars starten op de 50 vlinderslag en het is te hopen dat de vlinderslag nu beter gaat dan tijdens de 100 wisselslag van deze middag. Lars krijgt gezelschap van Tess Vonk. Tess start op de 100 schoolslag en 50 vrije slag.