Opgericht op 20 mei 1968
 

Derde sessie ONMK18kb

De middag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan begon met de 200 schoolslag en daarna was er nog deelname op de 50 vlinderslag, 100 vrije slag en 200 wisselslag. Annette Wijnja was de eerste die deze middag aan de start kwam.

Annette hoopte de acht banen schoolslag binnen de drie minuten te zwemmen en dit lukte ruimschoots. In een goed ingdeelde race zwom Annette naar een eindtijd van 2 minuten 58,38 seconden en dit is maar een seconde langzamer dan haar inschrijftijd. De nummer twee moest veertien seconden op Annette toegeven. Op de 200 wisselslag was Annette opnieuw de beste in haar categorie en zorgde er hierdoor voor dat ze op 52 gouden medailles staat. Ook wist Annette het club en Brabants record te verbeteren. De eerste 50 meter, de vlinderslag, ging bijna net zo snel als haar eigen clubrecord.

Nico Swart was, net als Annette, de dag begonnen met de 100 meter rugslag. Op dit nummer bleef hij een kleine seconde boven zijn inschrijftijd. Op de 200 meter schoolslag wist Nico zijn inschrijftijd en persoonlijk record aan te scherpen met ruim twee en een halve seconde. De indeling was niet helemaal geweldig, maar het ging wel sneller dan de vorige keer. Nico komt straks nog aan de start van de 100 meter vrije slag. Voor Nico ging de 100 ‘vrij’ minder dan gewenst. Nico bleef bijna een seconde boven zijn persoonlijk record. Nico komt nog zaterdag en zondag aan de start en zal dus nog voldoende kansen krijgen om zijn records te verbeteren.

De eerste start voor Marjo Goelema van dit toernooi is de 50 meter vlinderslag. Marjo stond als vierde ingeschreven en in dezelfde serie als Marjo zwom de nummer drie bij de dames 45-plus. Marjo zwom een eindtijd van 33.49 en dit is een ruime tiende boven haar inschrijftijd. Belangrijker is dat degene die als derde stond ingeschreven na Marjo aantikte en Marjo dus in ieder geval een medaille heeft. Dit betekent voor Marjo haar 41e persoonlijke medailles. Tot de 50 ‘vlinder’ heeft Marjo 25 gouden, 7 zilveren en 8 bronzen medailles al persoonlijk bij elkaar gezwommen. Na de 50 vlinderslag is het aantal 9 bronzen geworden, want Marjo heeft op de 50 vlinderslag een bronzen medaille veroverd. Op de 100 vrije slag zwom Marjo een te rustig tempo en dit resulteerde in een tijd die ruim een seconde boven haar inschrijftijd bleef. Marjo gaf wel aan blij te zijn met haar bronzen medaille op de vlinderslag sprint.

Na Marjo was het de beurt aan Paul Wijnja om 50 vlinderslag te zwemmen. Paul wist voor het eerst binnen de 32 seconden te finishen en hij werd hiermee 6e. Later op de middag wist Paul weer een persoonlijk record te zwemmen. Hij begon misschien iets te snel, maar hij bleef ruim een tiende binnen zijn persoonlijk record en verbeterde ook zijn eigen clubrecord.

Na deze eerste dag voor de Biesboschzwemmers staat de teller op drie goud en één brons en dat is één medaille meer dan volgens de inschrijvingen behaald zou worden.  Morgen middag komen Marjo, Paul en Annette opnieuw aan de start en ook Nico en Wouter duiken het Zeeuwse water in.