Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2018 korte baan dag 3

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan (#ONMK18kb) begint weer met Wouter van der Stelt Hij zwemt de 800 meter vrije slag tijdens de ochtend sessie. In de middagsessie komen Nico Swart, Marjo Goelema, Richard Tiemstra, Paul en Annette Wijnja ook aan de start.

Zaterdag 20 januari 2018 sessie 4
De 800 vrije slag, programma 16, is een druk programma met ruim 60 deelnemers. Wouter staat bij de 45-plussers als achtste ingeschreven met een tijd van twee jaar geleden tijdens de NMK in Papendrecht.

Zaterdag 20 januari 2018 sessie 5
De middag begint met een sprint nummer, programma 22 50 rugslag heren. Nico en Richard komen aan de start. Nico staat bij de 50-plussers als vijfde ingeschreven en Richard is bij de 55-plussers de nummer 12 op de inschrijflijst. De inschrijftijd van Nico is 0,2 seconden langzamer dan zijn beste tijd en Richard is met zijn snelste tijd ingeschreven en kan een clubrecord zwemmen, omdat er nog geen tijd staat. In programma 23 50 rugslag dames komen we Annette tegen. Met haar beste tijd is zij de snelste in haar categorie en heeft ze ook het club en Brabants record.
Marjo is de enige die zich waagt aan de 100 wisselslag in programma 25. Marjo staat als vierde ingeschreven en het podium is waarschijnlijk te ver weg, want het verschil is ruim anderhalve seconde. Een mooi doel is dan het verbeteren van het clubrecord.
Op de 200 vrije slag in programma 26 komen Paul en Wouter aan de start. Wouter is bij de 45-plussers de nummer zes op de lijst ruim drie seconden boven zijn persoonlijk record. Paul staat ook als zesde ingeschreven maar dan bij de 55-plussers. Paul kan in deze categorie een clubrecord zetten, want er staat nog geen tijd. Eind december zwom Paul in de estafette ruim sneller dan zijn persoonlijk record. Een mooi streven om weer in de buurt van die tijd te komen.
Op de 100 schoolslag komen twee heren en twee dames aan de start. Bij de heren in programma 28 komen Nico en Richard aan de start. Harry Cornet stond als snelste ingeschreven bij de 45-plussers, maar helaas is hij er niet door een blessure. Richard is de nummer acht bij de 55-plussers met een tijd uit het 50m bad. Nico is veertien seconden sneller dan Richard en zal dus later aan de start verschijnen. Nico staat zevende bij de 50-plussers met zijn persoonlijk record. Bij dames in programma 29 komen uiteraard Annette en Marjo aan de start. Ze zijn beide als snelste in hun categorie ingeschreven en beide zullen uiteraard ook de snelste willen blijven en misschien wel hun eigen records verbeteren.
Het laatste onderdeel van de derde dag is programma 30 4×50 wisselslag estafette. Annette, Marjo, Paul en Richard staan als tweede ingeschreven en het lijkt erop dat dit ook het hoogst mogelijke is. Aanvankelijk met Harry in de ploeg was het doel het Nederlands van PSV te verbeteren, maar dat zit er nu niet in.

Deze derde dag kan op papier drie gouden en een zilveren medaille op gaan leveren en hopelijk nog diverse records. Na drie dagen kan de teller dus op zes goud en een zilver staan.