Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf medailles voor Wijnja’s op eerste dag ‘Luxembourg’

De eerste dag van de Luxembourg Masters Open heeft voor Paul en Annette Wijnja vijf medailles opgeleverd. Annette startte op de 50 en 200 rugslag en 200 schoolslag. Paul nam deel aan de 100 vlinder- en vrije slag.

Op zowel de 200 rugslag als de 200 schoolslag was Annette de beste in haar categorie. Op de 200 rugslag begon Annette volgens haar eigen zeggen iets te voorzichtig waardoor ze ongeveer drie seconden boven haar inschrijftijd aantikte. De 200 schoolslag ging lekker, maar de laatste 50 meter ging heel zwaar. Na het aantikken had Annette veel last van slijm omdat ze op dit moment niet topfit is door een verkoudheid. De tijd van Annette was wel goed voor een kampioenschapsrecord en nog geen twee seconden boven haar inschrijftijd. Over de 50 rugslag was Annette heel tevreden, dit was ook maar een halve seconde langzamer dan haar persoonlijk record. Deze prestatie leverde een zilveren medaille op.

Paul begon met de 100 vrije slag en hij wist een goede race te zwemmen. Paul tikte als derde aan en was maar 0,08 seconden langzamer dan zijn persoonlijk record. Daarna kwam Paul aan de start van de 100 vlinderslag. Paul begon veel te voorzichtig en dit resulteerde in een eindtijd die zes seconden boven zijn inschrijftijd ligt. Volgens hemzelf leek het wel uitzwemmen. Ondanks de matige tijd werd Paul op dit nummer wel tweede.

Morgen komen beide weer diverse keren aan de start. Annette zwemt de 100 rug- en schoolslag en Paul start op de 50 vlinder- en vrije slag en 200 vrije slag. Een mooi doel zou zijn om met tien medailles naar huis te komen.