Opgericht op 20 mei 1968
 
WMK2017: Annette zevende op de 200 schoolslag

WMK2017: Annette zevende op de 200 schoolslag

Tijdens de zesde dag van de Wereld Masters Kampioenschappen 2017 kwam alleen Annette Wijnja aan de start. De dag begon vroeg voor haar met de 200 schoolslag. Dit is het hoofdnummer voor Annette dit kampioenschap. Eerder dit seizoen had ze al vier keer eerder in een 50m bad de 200 meter schoolslag gezwommen. In Eindhoven had ze tijdens het ONMK haar snelste seizoenstijd gezwommen.

In de snelste serie van de 50-plussers mocht Annette op baan zeven starten, ze was als zesde ingeschreven. De 200 schoolslag mocht Annette in het 10 banen bad zwemmen van het Hajos complex, eerder deze week had Paul in het andere bad van het complex zijn 50 vrij gezwommen.

De snelste tijd na vijf series was langzamer dan de langzaamste seizoenstijd van Annette en dus moest was het na deze serie bekend hoe de prijzen verdeeld zouden worden. In de serie lag de Italiaanse die eerder deze week gediskwalificeerd werd op baan vier en na vier banen was zijn ook als snelste klaar. Annette zwom een goede techniek, maar had de pech dat op baan 9 een Japanse sneller zwom dan haar inschrijftijd en ondanks een goede indeling tikte Annette als zevende aan. Over de tijd zal ze niet tevreden zijn geweest aangezien deze langzamer was dan drie maanden terug in Den Haag.

Over een kleine twee uur mag Annette opnieuw het water in voor de 100 rugslag, haar één na laatste afstand van dit toernooi.