Biesboschzwemmers derde in Doetse Kom Bokaal

Giessenburg, 24 juni 2017 – In het 50 meter bad te Giessenburg hebben de Biesboschzwemmers voor de eerste keer deelgenomen aan de Doetse Kom Bokaal. De wedstrijd werd georganiseerd door PCG uit Gorinchem en daarnaast was er deelname van De Schotejil, ZOB ’66, ZPB H&L, SCOM/De Zeehond, De Geul en ZV Strijen. De beker ging met de zwemmers van De Schotejil mee naar Middelharnis gevolgd door ZOB en de Biesboschzwemmers. Voor de Werkendammers wisten Tess Vonk, Leendert Paans en Romée van Rossem persoonlijk op het podium te eindigen.

Tess mocht 50 school- en vrije slag zwemmen en was op beide nummers de snelste en zij wist op de vrije slag zelfs sneller te zwemmen dan haar persoonlijk record uit het 25 meter bad. Hierdoor wist ze ook nog een clubrecord te zwemmen op dit nummer. Romée wist op de 100 schoolslag op het podium te eindigen. Romée was ongeveer twee seconden langzamer dan haar 50 meter bad record, maar toch was haar tijd goed voor een bronzen medaille. De laatste medaille was een zilveren medaille en werd door Leendert behaald op de 50 vlinderslag. Het verschil met het goud was ongeveer 0,2 seconden.

Naast de podiumplaatsen werden er ook diverse vierde plaatsen behaald. Lars de Kooter was op de 50 school- en vrije slag de eerste zwemmer naast het podium. Hij wist wel op beide nummers zijn persoonlijke records met vele seconden aan te scherpen. Ook de jongens estafette ploeg op de 4×100 vrije slag bestaande uit Nick Lisman, Jan-Bart Verheij, Tom Kruis en Leendert werd vierde. Yara Besselink wist net als Lars op de 50 schoolslag vierde te worden, ze was bijna zes seconden sneller dan haar inschrijftijd. Op de 50 vlinderslag wist Leandra van Oord ook vierde te worden en net als Yara was ze sneller dan haar inschrijftijd. Julia werd in haar categorie ook vierde op de 50 ‘vlinder’ en mocht gezien de omstandigheden tevreden zijn met haar eindtijd. In het buitenbad van Giessenburg zijn geen startblokken aanwezig en daarnaast zijn de lijnen die in het water liggen niet geschikt om de golven te breken.

De jonge estafette ploeg op de 8×50 vrije slag wist een mooie tweede plaats te halen, maar helaas was er geen prijs voor Tess, Lars, Andrea van Oord, Rens Lisman, Yara, Jurrian Verheij, Kathy Maas en Niels Muijt.

Halverwege het programma stonden de jonge Werkendamse zwemmers vierde achter De Schotejil, ZOB en PCG, maar in het tweede deel van het programma bogen de Biesboschzwemmers de achterstand op PCG om in een voorsprong van ruim negen seconden op de Gorinchemse zwemmers. In september staan de eerste wedstrijden in het zwembad weer op het programma voor het grootste deel van de zwemmers. Een aantal masters zullen medio augustus deelnemen aan de Wereld Masters Kampioenschappen in Budapest te Hongarije.

Uitslag: Doetse Kom Bokaal